Julkaistu Jätä kommentti

Sisäinen lapsesi vaatii päästä taiteilemaan! Katso nämä 7 vinkkiä

”Jokainen lapsi on taiteilija. Ongelma on vain siinä, kuinka säilyttää taiteilija kun kasvamme aikuiseksi.”
– Pablo Picasso

Tämä ajatus on yhä ajankohtainen tänä päivänä.

Picasso oli vakuuttunut siitä, että kaikilla ihmisillä on luonnostaan luovuutta ja taiteellista potentiaalia, joka usein häviää ajan mittaan. Hän myös korosti taiteen tekemisen merkitystä ilmaisunvapauden, luovuuden kehittymisen ja merkityksellisyyden kannalta, ja kehotti ihmisiä ylläpitämään ja kehittämään luovuuttaan aikuisina.

Lapsilla on hämmästyttävä kyky ihmetellä maailmaa, myös pienimpiä ja arkisimpia asioita. He eivät stressaa lopputuloksesta, vaan ihastelevat esimerkiksi värin leviämistä paperille tai upeiden viivojen syntymistä. Lapsi ei mieti osaamistaan tai epäonnistumista, vaan tekee ja nauttii tekemisestä.

Kuinka sitten säilyttää taiteilija itsessämme aikuisena? Näillä vinkeillä voit antaa sisäisen lapsesi luovuudelle tilaa:

  1. Anna itsellesi lupa leikkiä ja kokeilla uutta. Testaa erilaisia tekniikoita ja yhdistele materiaaleja uusin tavoin. Sääntöjä ei ole!
  2. Älä ota itseäsi liian vakavasti. Lopputuloksen ei tarvitse olla täydellinen, vaan voit nauttia tekemisestä itsessään.
  3. Pidä hauskaa. Höpsöttele ja leiki piirustus- ja maalausvälineiden kanssa.
  4. Älä anna ulkoisten paineiden vaikuttaa. Muistathan, että taiteen tekeminen on sinun oma tapa ilmaista itseäsi ja se on tarkoitettu vain sinun iloksesi. Sen ei tarvitse miellyttää ketään muuta.
  5. Anna itsellesi lupa tehdä virheitä. Opi uutta ja epäonnistu, sillä se on osa luovuuden kehittymistä ja vapautumisprosessia.
  6. Löydä inspiraatiota. Etsi inspiraatiota ympäristöstäsi, luonnosta, kirjastosta, museoista, näyttelyistä tai sosiaalisesta mediasta. Saatat löytää uusia ideoita joita voit yhdistellä keskenään.
  7. Varaa aikaa taiteen tekemiseen. Pidä taiteilu tärkeänä osana elämääsi ja varaa säännöllisesti aikaa sille, päivittäin tai ainakin viikoittain. Voit esimerkiksi osallistua verkkokursseille ja muille taidekursseille.

Muistathan, että taiteen tekeminen on tärkeää ilmaisunvapauden, luovuuden kehittymisen ja merkityksellisyyden kannalta. Anna siis sisäisen lapsesi luovuudelle tilaa ja rohkeasti kokeile uutta!

Vastaa