Julkaistu Jätä kommentti

Saat rakastaa vaikka kaikkia mahdollisia genrejä

Pete Parkkonen sanoi Vain elämää -ohjelmassa vuonna 2022, että hän tekee aina sitä musiikkia, mitä hän haluaa, ihan sama mikä on genre. Hän ei halua lokeroitua minkään tietyn tyylilajin artistiksi. Hän haluaa ilmaista itseään täysin omaehtoisesti. 

Minusta tämä on loistava ajatusmalli myös meille kuvataiteilijoille. 

Miksipä pitäisi lukkiutua yhteen tiettyyn tyylilajiin ja tapaan. Vapauttavampaa, aidompaa ja myös tehokkaampaa on tehdä sitä, mitä milloinkin haluaa, mikä vetää puoleensa. 

Olen tehnyt pitkän uran myös pienyritysten brändien parissa. Olen jatkuvasti jankuttanut sitä, että yrityksen ja sen tuotevalikoiman tulee näyttää ulospäin johdonmukaisesti aina ja kaikkialla samanlaiselta. Yrityksestä pitää huokua ulospäin tietynlainen tunnelma ja mielikuva. Yritysilmeen pitää olla tunnistettava. Muuten yritys ei jää mieleen. Ja yritysmaailmassa se, että sinut muistetaan tarpeen tullen, on aivan avaintekijä menestymisessä.

Taiteilija on yrittäjä, ainakin henkisesti. Taiteilija myy omaa osaamistaan, omien kättensä töitä. Joten kai tämä sama brändisääntö koskee myös taiteilijaa?

Totta kai taiteilijallakin kannattaa olla logo ja kaikin puolin yhdenmukainen ilme esimerkiksi nettisivuilla ja somessa. 

Mutta brändiin kuuluu paljon muutakin kuin yritysilme logoineen. Taiteilijan brändi on suurelta osin taiteilija itse, hänen elämäntyylinsä, asenteensa ja arvonsa.

Minun mielestäni taiteilijan tyyli saa vaihdella, se saa elää ja muuttua. Saa olla myös monta erilaista tyyliä yhtäaikaa. Mitään ei tarvitse hakata kiveen, ei tarvitse päättää juuri jotain tiettyä genreä. Ei tarvitse tehdä aina jonkin tietyn ennalta päätetyn kaavan mukaan. 

Ei tarvitse mahtua mihikään lokeroon!

Vaikka tekisitkin erilaisilla tyyleillä ja tavoilla, sinulla on kuitenkin sinun oma kädenjälkesi. Joka on aivan uniikki. Ja se on sinun brändisi.

Taiteellinen tuotos tulee parhaimmillaan suoraan sielusta ja sydämestä. Rakkaudesta taiteeseen, väreihin ja elämään. Ja silloin kun taide kumpuaa syvältä sisimmästä, silloin se on puhtainta ja kauneinta. Ja sitä sieluyhteyttä ei kannata mennä rikkomaan pakonomaisella lokeroinnilta.

Mitä ikinä taiteilijan sielun sopukoista putkahtaakaan kankaalle, se on oikein. Olipa se mitä genreä hyvänsä. 

Kvanttihyppy taiteilijaksi -verkkokurssilla saat rauhassa kokeilla monenlaisia matalan kynnyksen harjoituksia. Kaikki tyylit ovat sallittuja!

Julkaistu Jätä kommentti

Sisäinen lapsesi vaatii päästä taiteilemaan! Katso nämä 7 vinkkiä

”Jokainen lapsi on taiteilija. Ongelma on vain siinä, kuinka säilyttää taiteilija kun kasvamme aikuiseksi.”
– Pablo Picasso

Tämä ajatus on yhä ajankohtainen tänä päivänä.

Picasso oli vakuuttunut siitä, että kaikilla ihmisillä on luonnostaan luovuutta ja taiteellista potentiaalia, joka usein häviää ajan mittaan. Hän myös korosti taiteen tekemisen merkitystä ilmaisunvapauden, luovuuden kehittymisen ja merkityksellisyyden kannalta, ja kehotti ihmisiä ylläpitämään ja kehittämään luovuuttaan aikuisina.

Lapsilla on hämmästyttävä kyky ihmetellä maailmaa, myös pienimpiä ja arkisimpia asioita. He eivät stressaa lopputuloksesta, vaan ihastelevat esimerkiksi värin leviämistä paperille tai upeiden viivojen syntymistä. Lapsi ei mieti osaamistaan tai epäonnistumista, vaan tekee ja nauttii tekemisestä.

Kuinka sitten säilyttää taiteilija itsessämme aikuisena? Näillä vinkeillä voit antaa sisäisen lapsesi luovuudelle tilaa:

 1. Anna itsellesi lupa leikkiä ja kokeilla uutta. Testaa erilaisia tekniikoita ja yhdistele materiaaleja uusin tavoin. Sääntöjä ei ole!
 2. Älä ota itseäsi liian vakavasti. Lopputuloksen ei tarvitse olla täydellinen, vaan voit nauttia tekemisestä itsessään.
 3. Pidä hauskaa. Höpsöttele ja leiki piirustus- ja maalausvälineiden kanssa.
 4. Älä anna ulkoisten paineiden vaikuttaa. Muistathan, että taiteen tekeminen on sinun oma tapa ilmaista itseäsi ja se on tarkoitettu vain sinun iloksesi. Sen ei tarvitse miellyttää ketään muuta.
 5. Anna itsellesi lupa tehdä virheitä. Opi uutta ja epäonnistu, sillä se on osa luovuuden kehittymistä ja vapautumisprosessia.
 6. Löydä inspiraatiota. Etsi inspiraatiota ympäristöstäsi, luonnosta, kirjastosta, museoista, näyttelyistä tai sosiaalisesta mediasta. Saatat löytää uusia ideoita joita voit yhdistellä keskenään.
 7. Varaa aikaa taiteen tekemiseen. Pidä taiteilu tärkeänä osana elämääsi ja varaa säännöllisesti aikaa sille, päivittäin tai ainakin viikoittain. Voit esimerkiksi osallistua verkkokursseille ja muille taidekursseille.

Muistathan, että taiteen tekeminen on tärkeää ilmaisunvapauden, luovuuden kehittymisen ja merkityksellisyyden kannalta. Anna siis sisäisen lapsesi luovuudelle tilaa ja rohkeasti kokeile uutta!

Julkaistu Jätä kommentti

MITEN LÖYDÄN OMAN TAITEELLISEN TYYLINI?

Tuntuuko sinusta, että olet taiteellisesti tuuliajolla ja sinulla ei ole minkäänlaista omaa tyyliä?

Yritätkö miettiä pääsi puhki miten ja mistä löytäisit sinulle sopivan tyylin?

Tuskastuttaako sinua, kun et saa otetta tekemiseen, poukkoilet tyylillisesti sinne tänne ja töissäsi ei ole minkäänlaista punaista lankaa?

Etsit ja etsit, mutta oma tyyli ei vain löydy?

IHAN ENSIKSI: STOP! LOPETA ETSIMINEN!

Hengitä syvään ja rauhoitu. Ei mitään hätää, koska sinullakin on oma tyyli. Se vain vielä ujostelee ja piilottelee. Siellä se kuitenkin on, sisimmässäsi. 

Oma tyyli ei löydy keksimällä eikä etsimällä eikä se tipahda taivaasta syliisi. Et voi myöskään katsella mistään katalogista sopivaa tyyliä, jota alkaisit sitten vain tekemään. Et tule saamaan yhtäkkistä oivallusta, joka kertoisi mikä tyylisi tulee olemaan. 

Miksi se ei löydy noilla tavoilla? 

Älyllisesti pohtimalla et voi tietää mistä tykkäät ja mikä sinulle sopii. Vain tekemällä sinulle selviää, minkälaiset jutut sinua kiehtovat. Vain kokeilemalla saat tuntuman, minkälaiset välineet, värit ja tekniikat tuntuvat sinusta kivoilta. 

Tyylejä ei tarvitse laittaa mihinkään lokeroon. Jokaisen tyyli on mitä on, ja se on hyvä niin eikä se tarvitse nimeä. 

TAITEEN TEKEMISEN PITÄÄ OLLA KIVAA

Tekemisen ilon kautta pääset pikkuhiljaa oikeille jäljille. Tyylisi löytyy kyllä, kunhan teet taidetta, jonka parissa viihdyt ja joka tulee sydämestäsi. 

Lähtökohta on siis se, että teet vain itsellesi. En tarkoita sitä, että lopputulos olisi tarkoitettu omalle seinällesi. Itselle tekeminen on sitä, että sinulla on kivaa kun taiteilet ja löydät flown johon voit uppoutua täysin. 

LEIKITTELE ERI VÄLINEILLÄ JA ERI TAVOILLA

Käytä tuttuja välineitä uusilla ja vähän omituisillakin tavoilla. Vaihtele kynä- tai sivellinotetta. Vaihtele nopeutta. Vaihtele painamisen vahvuutta. 

Yhdistele keskenään asioita, jotka eivät liity millään tavalla toisiinsa ja joita ei normaalisti yhdistellä. 

Kokeile rohkeasti paljon erilaisia juttuja.

Ja kun teet, niin yritä päästää irti siitä ajatuksesta, että nyt pitäisi löytää jotain. Anna itsellesi lupa vain nauttia, lopputuloksesta viis. 

Oikeastaan; mitä rumempaa saat aikaan, sen parempi. Kokeile vaikka. Sano itsellesi että nyt tehdään muuten ihan kamalaa sotkua. 

Pääasia että sinulla on hauskaa!

Prosessin aikana älä mieti edes seuraavaa askelta. Katso mihin siveltimen tai kynän tanssi sinua johdattelee. Kuulostele mitä teos haluaa sinun seuraavaksi tekevän. 

KATSELE PALJON ERILAISIA TAIDETEOKSIA JA MUUTA VISUAALISTA HENGENRAVINTOA

Kerää esim. Pinterestiin itsellesi muistiin kaikki sellaiset kuvat ja teokset, joissa jokin puhuttelee sinua. Kun sinulla on luppoaikaa (esim. bussimatkat ja odotustilanteet) niin hyödynnä se katselemalla keräämiäsi inspiraatiokuvia. Vain katsele ja ihastele ja pohdi mikä sinua kuvissa kiehtoo.

Kokeile kuvista löytämiäsi mielenkiintoisia ideoita. Ei kopioiden, vaan soveltaen niitä niin että se sopii sinulle. 

Vaikutteita voit ottaa mistä vain ja käyttää niitä omalla tavallasi. Voit sekoittaa niitä sellaiseen tapaan mikä on sinulle luontaista tai sekoittaa erilaisia ideoita keskenään. Silloin syntyy uutta ja omaa. 

ITSEVARMUUDEN PUUTE BLOKKAA LUOVAN VIRRAN

Jos tunnet olevasi taiteen kanssa kuin heikoilla jäillä ja olet epävarma itsestäsi, silloin oman tyylin löytäminen on aika vaikeaa, ellei mahdotonta. Kun saat itsevarmuutta tekemiseen, se avaa luovaa virtausta sisälläsi ja samalla myös oma tyylisi ilmaantuu helpommin. 

Moneen luovuusongelmaan sanon tämän saman keinon, ja se sopii tähänkin: Tee. Paljon. Monenlaista! 

Et voi odottaa, että sinun pitäisi olla ensin itsevarma, ja sitten vasta voit alkaa tekemään. Se menee juuri toisinpäin! Ensin tekeminen, sitten itsevarmuus. (Voi se toki joillakin mennä toisinkinpäin, mutta aika harvinaista taiteilijalajia taitaa sellaiset olla.)

Ei sinun tarvitsekaan osata, ennen kuin voit aloittaa. Eihän taitavaksi voi oppia harjoittelematta. 

Sitä paitsi kaikki taitavat taiteilijat ihailevat toisten taiteilijoiden töitä ja tyyliä. Kukaan kun ei hallitse kaikkia tyylejä täydellisesti. Eikä onneksi tarvikaan. Jollain taiteilijalla on omat tietyt vahvuudet ja sinulla on omasi. Ei niitä voi arvottaa ja laittaa paremmuusjärjestykseen. Joten lopeta vertailu – nyt heti. 

PUNAISEN LANGAN PÄÄ SAATTAA OLLA JO KÄSISSÄSI

Selaile läpi tekemiäsi töitä. Olisiko niissä kuitenkin yhteisiä nimittäjiä? Esimerkiksi onko siveltimen tai värien käytössä jotain, joka on sinulle ominaista. 

Löytyykö teoksistasi jotain sellaisia pieniä nyansseja, jotka tuntuvat sinusta omilta ja joiden voisit ajatella olevan sinun tyylisi mukaisia? Katso mihin se johtaa kun alat vahvistamaan niitä tietoisesti.

Toivottavasti näillä keinoilla oma tyylisi alkaa pikkuhiljaa muotoutumaan. Muista tehdä ja kokeilla paljon ja olla kärsivällinen.

Oliko näistä vinkeistä apua? Laita kommenttia mitä ajatuksia tämä herättää.

Julkaistu Jätä kommentti

ONKO LUOVUUS HUKASSA? – KUUSI VINKKIÄ, JOILLA PÄÄSET TAKAISIN LUOVAAN VIRTAAN

Luovuus tarvitsee syttyäkseen iloa, innostusta ja vapautuneisuutta. Ja toisaalta luovuus myös tarjoaa niitä. Väkisellä sitä ei saa houkuteltua esiin. Jos luova virta on katkennut, se pitää saada uudelleen käyntiin, kehräämään lämpimästi ja lempeästi. Joskus pienikin kipinä riittää. 

Kun saat kunnon alkuvauhdin tähän ihanaan virtaukseen, niin luovuuden tuli pysyy helpommin päällä, ihan koko ajan. Luovuuden pyörä saa myös uusia kierroksia, uusia tasoja, kun vain muistat pitää vauhtia yllä. Laita nämä vinkit talteen, ja palaa niiden pariin aika ajoin, niin hiillos ei pääse sammumaan. 

Alkuun pääseminen voi olla hankalaa jos luovuus on täysin kadoksissa. On oikeastaan ihan sama mistä ja miten aloitat, pääasia että aloitat. Ota pieniä askelia ja pikkuhiljaa löydät luovuuden lähteelle. 

Luovuus on paljon myös asenteesta kiinni. Kun olet avoimin mielin ja rento, uudet ajatukset ja ideat saavat tilaa. Tärkeää on myös että uskot itseesi ja muistat, että sinä osaat.

1. PIDÄ TAITEILUVÄLINEET ESILLÄ

Onhan sinulla paperia ja maalaus- tai piirustusvälineet valmiustilassa, näkösällä koko ajan! Pidä ainakin pieni luonnosvihko ja yksi kynä helposti saatavilla, pöydällä tai hyllyssä.

Jos sinun pitää joka kerta kaivaa kaikki tarvikkeet esille yksitellen, sinulla ei tule aloitettua niin helposti. 

2. ALA TEKEMÄÄN

Tee joka päivä jotain, erilaisilla välineillä ja tekniikoilla. Muutaman nopean huitaisun tekemisessä ei mene kuin minuutti jos sitäkään. Kaikki on eteenpäin!

Kun teet nopeita taiteiluja päivittäin muutaman viikon ajan, siitä alkaa tulla sinulle tapa. Kohta huomaatkin että se on sinulle tärkeä hetki päivästä. 

3. OTA YHTEYS SISÄISEEN LAPSEESI

Sotke, leiki ja kokeile. Ihmettele ja ihastele värejä ja viivoja. Oi miten hienosti väri leviää! Tulipa hassuja viivoja! Nauti sydämesi kyllyydestä.

Ota mallia lapsista, siitä miten he keskittyvät juuri tähän hetkeen taiteilun parissa. 

4. HEITTÄYDY VIRRAN VIETÄVÄKSI

Aloita vain tekemään ja katso mitä syntyy. Kun pääset flow-tilaan, anna sen viedä sinut mukanaan. Vaikka sinulla olisi ollut jokin suunnitelma tai idea, niin uskalla hylätä se jos veto johonkin toiseen suuntaan on voimakkaampi. 

Kuulostele mitä teos haluaa. Mitä tekisi mieli tehdä seuraavaksi. Prosessi on tärkeämpää kuin lopputulos. 

5. UNOHDA TÄYDELLISYYDEN TAVOITTELU

Harjoittele rentoutumista taiteilun parissa. Ei tarvitse yrittää mihinkään tiettyyn lopputulokseen. Anna itsellesi lupa tehdä rumaa. Kukaan ei tule arvostelemaan. 

Sitä paitsi kuka muutenkaan määrittelee mikä on taiteessa täydellistä. Voisiko epätäydellisyys ollakin mielenkiintoisempaa?

6. LAKKAA ETSIMÄSTÄ

Mitä enemmän luovuutta etsit, sitä kauemmaksi se pakenee. Luovuus löytää kyllä luoksesi, kunhan pidät mielen avoinna ja muistat taiteilla ja leikkiä. 

Aiotko kokeilla näitä vinkkejä?

Julkaistu Jätä kommentti

MENTAL COLOR PALETTE 11 – FOR SELF EXPRESSION

When you feel difficult to express yourself verbally or visually, this is the exact palette for you.

This palette is going to open the gates of your creativity and self expression. It will improve your communication skills and you will feel more comfortable when working as part of a team. Meeting other people will be easier too.

These colors will also give you more self-confidence to perform in front of people. The colors will expand your potential but at the same time they will make you feel safe.

I recommend to find a picture you can have a little fun with. And also it would be very liberating to choose the colors randomly from this palette.

Mental Color Palette 11 – For self expression
Book: Mental Images vol 1 colouring book
Julkaistu Jätä kommentti

MENTAL COLOR PALETTE 10 – CALM DOWN YOUR IRRITATION

If you feel annoyed, for whatever reason, this is the color palette for getting over it.

These colors are very sensitive and they will calm down your heated feelings little by little. They will help you to get rid of mental debris and negative thoughts and they will help you to think more clearly.

This palette is very balancing. When you color with this palette you start looking at things differently and put them into perspective. Thus your anger will fade away and will be replaced by serenity and peace.

Find a picture which brings you joy and is quite simple to color too. When you feel irritated you propably cannot concentrate on very small details. Try to spread colors peacefully and remember to breath deeply.

Mental Color Palette 10 – Calm down your irritation
Book: Mental Images vol 2 coloring book
Julkaistu Jätä kommentti

MENTAL COLOR PALETTE 9 – STRENGTHEN YOUR INTUITION

Would you like to use your intuition in your everyday life?

This is a fabulous color palette for evoking your intuition. We all have our intuitive capacity, but in this hard and rational world we sometimes forget to listen our subconscious minds.

These colors will relax and at the same time brighten your mind so that it is easier to get in touch with your deeper essence. These colors will help you to listen and trust your intuition. This palette is very spiritual and profound, and it can help you to reach the collective unconscious, a place of transcendental wisdom common to all humans.

This palette goes well with a detailed coloring picture. Concentrating wholly on coloring will strengthen the impact of this color palette. Let all your thoughts fly away and immerse yourself in these colors only.

Mental Color Palette 9 – Strengthen your intuition
Book: Mental Images vol 1 colouring book
Julkaistu Jätä kommentti

MENTAL COLOR PALETTE 8 – IMPROVE LEARNING

When you need to study hard you could try this color palette. You can color for 15 minutes before you start studying, or you can have a little break and use it for coloring.

This palette will help you to absorb new things and assists you to focus on your studies. It gives you more motivation. Also, it refreshes your mind and enhances clear thinking.

This palette has a very optimistic character, so it is overall very useful when studying. It is especially suitable when you have learning disability or are exhausted from studying.

I recommend choosing a picture which to you represents growing or going onward.

Mental Color Palette 8 – Improve learning
Book: Mental Images vol 1 colouring book
Julkaistu Jätä kommentti

MENTAL COLOR PALETTE 7 – FOR HEADACHE

If you are suffering from a headache, this color palette can bring you relief.

These colors will cool down your mind and make your body more relaxed. They relax your tensions and thus relieve the pain. Overall, this palette is extremely healing.

This color combination is like an ice bag on your forehead. It brings a very natural cure for your headache.

Choose a simple and peaceful picture to color. Themes of nature are very good for this purpose. Use pens or pencils which you feel comfortable and easy to color with.

Mental Color Palette 7 – For headache
Book: Mental Images vol 2 coloring book
Julkaistu Jätä kommentti

MENTAL COLOR PALETTE 6 – TO HEAL YOUR BROKEN HEART

Have you recently or are you at the present going through some hard times in a relationship and feel your heart is broken?

This color palette is designed to comfort you and give you hope that you can survive through a difficult period of time. These colors will also give you joy, but in a very gentle way. They heal your heart and soul and strengthen your self-belief.

Coloring with this palette reminds you that you are precious and loved, no matter what the circumstances.

Find a picture that you like and that is somewhat detailed. Flowers are good, because now you need something nice and beautiful in your life. This color palette is also very flowery so the combination of this palette and a flower coloring picture is a natural choice.

Mental Color Palette 6 – To heal your broken heart
Book: Mental Images vol 1 colouring book
Julkaistu Jätä kommentti

MENTAL COLOR PALETTE 5 – FOR WEIGHT CONTROL

Do you need assistance in controlling your weight or slimming down? 

Then this color palette is just for you! You can also benefit from looking at the colored picture daily, so it could be a good idea to put it on the fridge door, for example.

This color combination will help you to decrease your eating or drinking, if you are in the habit of eating or drinking too much. It reduces your appetite. It will also give you strength for your process of weight management.

Choose a picture that has a light feeling and a clear structure, and if you feel good about them, some angular shapes might be a good idea, too.

Mental Color Palette 5 – For weight control
Book: Mental Images vol 1 colouring book
Julkaistu Jätä kommentti

MENTAL COLOR PALETTE 4 – FOR WORRYING IN VAIN

If you are suffering from worrying and sorrowing even if you have no real reason to do so, then this color palette might give you some relief. These color combinations help you to get things in perspective and to trust the future.

When you color with this palette you will feel more confident and safe. Your mind is calming down from those unnecessary restless thoughts. You will start to feel that everything is okay – everything is just the way it needs to be.

Find a picture which is simple, gentle and wavy. Make sure you feel comfortable with the picture. Keep the coloring easy and relaxed and the pace steady.

Mental Color Palette 4 – For worrying in vain
Book: Mental Images vol 1 colouring book
Julkaistu Jätä kommentti

MENTAL COLOR PALETTE 3 – FOR ENERGIZING

Mental Color Palette 3 – For energizing
Book: Mental Images vol 2 coloring book

When you want to boost your energy, try coloring with this powerful color palette. It helps you when you feel tired or feel that you do not have the energy to start doing anything.

When you color with these colors, your mind and body start to wake up and you will feel more spirited. You will get your power back and you will start feeling very much alive.

The most suitable coloring pictures with this palette are the ones which have quite large and simple areas. Also very good for this purpose are the shapes that have portions heading outwards from the center, like rays. 

I recommend using markers, since that way the coloring is quite quick.

Julkaistu Jätä kommentti

5 REASONS WHY COLORING HELPS IN MENTAL HEALTH ISSUES

If you are suffering from any kind of mental issues, I am quite sure that coloring will give you at least some relief. Keep coloring books, pens and pencils always available so that it is easier to start coloring, even if you feel totally exhausted and depressed.

You do not have to color for a long time or color complicated pictures to get the good effects of coloring. If you have not colored before, please, at least give it a try. Choose a picture which feels good to you and is more or less simple.

You might ask why you should color if you suffer from a mental health issue. I will give you five reasons.

1. COLORING BALANCES YOUR MIND

Coloring is like meditation. You can really clear your mind when you focus on the color and on the movement of your hand. Coloring enables you to be present in the moment, which makes it easier to be aware of your thoughts and then let them go.

2. BEAUTIFUL IMAGES WILL UPLIFT YOUR MOOD

All beauty around us will lift our moods. When you are looking at a nice picture while coloring, you will feel better from the very first moment. Lovely lines and wonderful shapes nurture your heart and mind.

3. YOU CAN GET RID OF NEGATIVE THOUGHTS

It is easier to think positive when you do something that you enjoy. When you look at a nice picture and choose nice colors you can change your thoughts for the better, too, little by little.

4. AN EASY WAY TO FEEL YOURSELF SUCCESSFUL

Anyone can color, and it is an easy way of seeing your handiwork. It feels good to see that you really did something very pretty all by yourself. If you think you do not know how to color, you can use the color palettes to ease your color choises. For example Zen Garden color palettes are good for balancing your mind.

5. COLORS WILL HEAL YOUR MIND

It is not insignificant what colors you choose when coloring. Color is electromagnetic radiation in the spectrum of light. This radiation effects not only your brains but also your whole body. And of course it has a huge impact on your mind. Every color has its own wavelength and so every color affects us in a different way.

Book: Mental Images vol 2 
Pens: gel pens

Julkaistu Jätä kommentti

MENTAL COLOR PALETTE 2 – BALANCE YOUR MIND

Mental Color Palette 2 – Balance your mind
Book: Mental Images vol 1 coloring book

This color combination is designed to balance your mind. It is especially suitable for you if you are angry or if you for some other reason feel unbalanced or are upset about something.

This palette will help you to calm your mind but at the same time it will bring you hope and joy. It reminds you to love yourself and to appreciate all the good things you have in your life. At least for the moment when you are coloring you can feel everything is fine.

This palette has a very healing effect on discomfort. These colors refresh your soul in a very gentle way. If it feels hard to start coloring because you feel bad, for whatever reasons, these are good colors to choose.

Listen carefully yourself to know how much you need of each color. For example, if you do not feel good with pink shades, then use them sparingly. But it is important to use all the colors in the palette if you want the full impact of them.

Julkaistu Jätä kommentti

MENTAL COLOR PALETTE 1 – UNLEASH YOUR INNER CHILD

Mental Images vol 1 colouring book

Here begins a new series on my blog – Mental Color Palettes.

They are ready-made color palettes to make color choices easier. In these palettes, there is always a certain theme helping you to feel better.

The first palette is inspired by the 1960s and 70s gig and festival posters. Groovy was the word for the 1960s ”cool”. If something was groovy, it was (among other things) marvelous, wonderful, excellent, hip and trendy.

Use this color palette when you want to let the inner child run wild and get crazy with colors. Using these bold color combinations makes you feel very much alive and makes your creativity flow. You can do nothing but smile when you color with this palette.

Groovy colors are very rhythmic. Try them out and see what is the right rhythm for you. With this palette anything can be colored with any color! The further the color is from the reality, the groovier the result!

Mental Color Palette 1 – Unleash your inner child
Book: Mental Images vol 1 colouring book

Markers are well suited to this palette, because with them, you can color big surfaces quickly, and the colors are intense and strong. Eg. Sharpie markers have a lot of good, groovy colors. Let the colors glide on the paper, do not worry about a thing. But be careful – you can get addicted to this palette! Coloring with these colors is simply so much fun!

With this palette you will get poster-like results. While coloring, you may want to ponder what your ”poster’s” message is. What does it tell you, or what is it that you want to tell the world through it.

Julkaistu Jätä kommentti

THIS IS HOW YOU BENEFIT THE MOST FROM COLORING AFFIRMATIONS

Coloring affirmations, sayings and quotes is a lot of fun, and also very energizing. Here are a few tips how coloring them can make your soul smile.

Take a coloring picture with a message which resonates with you. Take a phrase that you feel you need right now.

For every word, as well as for the area surrounding it, choose the colors that feel good to you. There are no right or wrong colors to a particular word. Pick colors that feel as if they belonged to this word, but the most important thing is that they feel right to your heart.

If you can not decide which color to select, listen your inner voice in peace and quiet for a moment, and let the colors appear in your mind. Then take the first color you see.

Try to choose the colors so that you do not think about coloring the whole image, but explore every word and the elements around it one at a time. With colors you can also highlight words that seem to be particularly important to you.

Coloring affirmations and sayings will help you in two ways:

1. You will really get the message.

When coloring a particular word, you have to focus on the word and its meaning properly. This way, you will really take in the message, and it has more long-term effects on your inner self than if you just read it. You may even generate new insights and perspectives related to the text.

2. The colors and the words will lift your mood.

When the colors are comfortable for you, you will enjoy the coloring more. The good feeling will spread to your mind and body, and inspiring words will flow to your mind with the aid of the wonderful colors. Let the colors take care of your soul at the same time as you feel the harmony of the words. The more you are present at the moment, the more empowering the effect will be.

Detailed, elaborate coloring pictures are good, because you have to color them very slowly and really concentrate on them. This way the influence is more powerful because both the colors and the words have time to be absorbed into your subconscious mind. But even if you prefer to color simpler pictures, you can color them slowly and quietly, so that you can get the most out of them.

The extra benefit is that the finished coloring picture makes a great poster to put on the wall. When you have colored the affirmation or saying all by yourself, it will have a more profound meaning to you. By watching the image, you can remind yourself of the same feeling that you had when coloring the picture.

At best, coloring the affirmations, quotes and sayings and watching the finished picture will bring strength and joy into your life, and make you believe in yourself and the future.

Extra Tip: You can color this kind of a picture for someone who is important to you. If you feel that a close friend needs a bit of comfort, choose an appropriate text and color it with the colors you think will lift his or her mood.

”Life is happening” page is from Book: Mental Images vol 2

Julkaistu Jätä kommentti

5 STEPS FOR GETTING A GOOD NIGHT SLEEP – TRY THIS SECRET WEAPON

When it is time to go to bed at night, all kinds of thoughts begin to spin wildly and will not go away.

It is difficult to get to sleep, when the brain goes into overdrive. The mind wanders its own paths, and the body is full of energy, even though it should prepare itself to relax and calm down for sleep.

Does this sound familiar?

I have a tendency to dwell on the things on my mind at night. Falling asleep might take me hours. It is really annoying, and it puts additional strain on the already stressed mind.

Because I am crazy about coloring myself, I began to study and test how the coloring could help me to fall asleep. 

As a result, I developed an easy and convenient way for all insomnia sufferers to fall asleep more easily. You should use it as regularly as possible, preferably every night.

Try the Sleep Well coloring this evening:

1. Find a coloring page where the areas are long and narrow. I am talking about an image, where you can find a kind of a stream that the pen can easily follow.

2. Take out your gel pens and pick only the dark shades of blue and violet. Blue-green shades are also good. Three to five pens are enough.

3. Put the coloring picture and the pencils ready next to the bed. Please set aside about half an hour for the coloring, which means you might want to go to the bed a little earlier than usual.

4. Choose the colors randomly. Pick the pens so that you can not see them.

5. Color at a steady pace. Let your thoughts merge with the color, one stroke at a time. Just focus on the coloring and enjoy the colors carrying you towards a good night’s sleep.

Sleep well!

Pens: Gel pens
Book: Mental Images vol 1

Julkaistu Jätä kommentti

AFTER A BUSY DAY, CALM YOUR MIND BY COLORING

Because you found this blog post, I think that you have a tough and busy everyday life, too. Maybe you have a demanding job, or maybe your life is burdensome in other ways.

After a hectic day your brain is on overdrove, your heart might beat irregularly, the blood pressure is high and you feel uneasy. If you get your body as well as your mind to unwind as soon as possible after your day at work, you will have the whole evening to do something more pleasurable. For example, you can have time for your hobbies, meet your friends, or do something else that you enjoy.

A good and an efficient way to calm yourself is to color.

When you focus on the coloring, you tend to turn off your unpleasant thoughts and thus your brain gets a rest. As a result, your mind as well as your body relax and calm down.

A few more tips to get additional benefits:
1) Choose a mandala or a repeating pattern that you find beautiful
2) Color it with green-toned markers or gel pens

A pleasant picture is the most important starting point. Simply by looking at the beautiful picture your mind begins to soothe, little by little.

Mandalas and repetitive patterns are the best coloring pictures to quiet the mind. Repetitive, mechanical action helps you to focus on this moment.

Different shades of green have a calming and soothing effect. Besides them, you can also use shades of blue and violet .

With gel pens, you get intense colors easily. When coloring with gel pens, you have to make quite small strokes, which has a calming effect as well.

With alcohol markers, you get a smooth and beautiful surface, which helps to clear your mind.

Pens: Finecolour
Book: Mental Images vol 2

Julkaistu Jätä kommentti

HOW DO YOU ACHIEVE SMOOTH SURFACE WITH SHARPIE MARKERS?

With Sharpie markers, (and other similar markers) you can get a very smooth surface.

The point is not that duplication should be avoided. On the contrary, the more layers you make during the coloring, the more even the surface will get. Apply the new layer always as a part of the previous one, and even on top of it. Continue that way, filling the entire surface, and there will be no unpleasant blotches.

You can also color the entire area once and then the whole area again. It does not matter if the color dries in the meanwhile.

In any case, color the paper as many times as it takes to saturate the paper. Check from the other side of the paper if it is saturated enough.

Upper area is colored with just a single layer. The lower area is colored so that the paper is saturated, which took about three layers of color.

A saturated coloring requires a little more effort, but the coloring becomes much more meaningful when the outcome is wonderfully smooth and the color has been properly absorbed into the paper.

In the finished picture clouds and the sky have been colored using a Sharpie the way I have described here. 

Pens: Sharpie
Book: Mental Images vol 2

Julkaistu Jätä kommentti

UNDERLAY WITH ALCOHOL MARKERS, FINISH WITH GEL PENS

You can achieve an interesting combination with alcohol markers and gel pens when you first color thewhole image with markers and then, on top of that, color the details with gel pens.

The left side of the figure is made with the markers only, and the right side has been finished with gel pens.

Please note that the background color may change because of gel pens in an unexpected way. Sometimes the result might be a very marvelous shade. You should therefore try the colors on a different piece of paper first, if you do not want to be surprised.

With this technique, you can have a vivid, and to my opinion, also a more balanced outcome than you could with gel pens only.

***

Pens: Alcohol markers (Promarker etc) and gel pens
Book: Mental Images vol 1

Julkaistu Jätä kommentti

TOTALLY STRESSLESS COLOURING WITH RAINBOW GEL PENS

Are you already familiar with rainbow gel pens? They are otherwise normal gel pens, but one pen contains several colors.

When you color with a rainbow pen, you can never be sure when and how the tone changes. 

There is no point even trying to design the colors of the image. Wonderfully relaxing, since there is no need to think about the color choices!

Rainbow gel pens are particularly suitable for abstract mandalas and patterns. All the examples here are colored with one or two gel pens only.

***

Pens: Rainbow gel pens
Book: Mental Images vol 1

Julkaistu Jätä kommentti

AN EXCITING BACKGROUND WITH LINES

In this example the background has been hatched with alcohol pens. This requires only three different colors. Colors blend nicely on paper and new shades will form.

This technique was originated by accident, when I planned to color the background in turquoise, but the ink was just about to end. 

Then I just drew lines as long as that ink lasted, and the rest of the background I hatched with other colors. 

This style is especially suitable for a big, blank background, and the result is very impressive. You can create different kind of moods and depth perceptions, depending on the direction of the lines. 

Pens: Touchfive markers
Book: Mental Images vol 1

Julkaistu Jätä kommentti

HOW TO USE ALCOHOL MARKERS TO MAKE YOUR COLORING LOOK LIKE A PAINTING

Using alcohol markers you can quickly and easily make your coloring look like a painting. Use neighboring tones and spread the colors in layers.

There are only two different shades in the cherry blossom petals here – pink and lilac. Here is how it is done: 

 1. Color the parts of the flower closest to its center with a darker tone. Then color the small areas at end of the petals with a lighter tone. 
 2. Color the petals entirely with the lighter tone.
 3. Make a couple of layers of different sizes close to the flower’s center. Finalize with a touch of the darker tone. 
 4. Be sure to let the previous phase to dry before continuing.

The background of the flying fish image was colored with neighboring tones. Coloring strokes were made parallel to the droplets. Shades were colored overlapping, so that the tones mingle softly.

Pens: Touchfive, Promarker and Finecolour markers
Book: Mental Images vol 1

Julkaistu Jätä kommentti

HOW DO YOU REVIVE ALCOHOL MARKERS?

When an alcohol marker has dried out, it is by no means to be thrown into the trash! There is usually still ink in it, only the solvent has dried. You can make a dried out alcohol marker fully usable with this simple little trick.
 1. Pour some rubbing alcohol into a glass jar and put the marker in it, so that the tip of the pen is completely covered in liquid. Keep it there for about five minutes.
 2. Put the cap of the pen back on and hold the marker tip-side down for at least two days.
 3. Take the marker and color!

After recovery, the tone is usually slightly less opaque than before, but on the other hand this means you get beautiful pastel shades, which are often hard to find.

This image was colored with the two markers shown in the first picture, after they had been revived.

Coloring was started in the middle of the picture, and it appears that in the beginning the tone is less opaque, but it deepens and stabilizes soon. However, the tone remains more pale than the original.

***

Equipment: Alcohol markers and rubbing alcohol
Book: Mental Images vol 1
Julkaistu Jätä kommentti

SOFT AND SMOOTH SURFACE WITH BABY OIL

The secret of a soft, vintage-style coloring is baby oil!

 1. Color the area with colored pencils, roughly is good enough. 
 2. Dip a cotton bud in Baby Oil and spread the color.

Baby oil has been used on the purple area on left hand side of this matryoshka doll. Oh, how beautiful, hazy softness!

***

Pens: Caran d’Ache Pablo
Equipment: Natusan Baby Oil and Q-tips

Books:
Mental images vol 1 (matryoshka doll)
Mielikuvia vol 2 (girl in the garden)

Julkaistu Jätä kommentti

VIVID BACKGROUND WITH CIRCLE TECHNIQUE

Coloring a large area with alcohol marker might get very boring and irritating. Here is a technique to make it fun!

I did a background full of green circles, using just one color. Let the circles dry before drawing the next one. Thus, where the circles overlap, beautiful and soft darker shades will show. 

The end result is nice and vibrant, and best of all, the coloring is relaxing when you do not have to worry about the color drying out. 

The cherry blossom picture I made with same technique but I used three different colors. 

***

Pens: Touchfive and Finecolour alcohol markers
Book: Mental Images vol 1

Julkaistu Jätä kommentti

Minkälainen on hyvä logo?

Usein ajatellaan, että logosuunnittelu pitäisi aloittaa pohtimalla mihin käyttötarkoituksiin juuri se oma logo tulee. Mietitään, että logon pitäisi olla sellainen, että se on sopiva esimerkiksi nettisivuille, ikkunateippauksiin ja käyntikorttiin. Tai mitä ajankohtaisia tarpeita sattuukaan olemaan juuri siinä hetkessä.

Yksittäisiä logon käyttökohteita ei kuitenkaan tarvitse ottaa erikseen suunnittelussa huomioon, kunhan muistaa logon helpot perussäännöt. Kun suunnittelet logon näiden ohjeiden mukaan, se toimii ihan missä tilanteessa vain!

Ihan ensin: mikä ylipäätään on logon tarkoitus?

Logon tärkein tehtävä on olla yrityksesi visuaalinen tunniste ja mielikuvan välittäjä. Logo kertoo mitä yrityksesi tekee ja millä tavalla, ja lisäksi logo henkii yrityksesi arvomaailmaa. Logosta välittyy paljon sanatonta informaatiota ja tunnelmaa, mutta sen pitää olla sisäistettävissä sekunnissa. Huolellisella suunnittelulla voit sitten vaikuttaa onko tämä tieto ja tunnelma juuri sellaista mitä haluatkin yrityksestäsi välittyvän, eli tuleeko logosta juuri oikeanlainen mielikuva.

Näillä perusohjeilla syntyy onnistunut logo:

1. KÄYTÄ MAHDOLLISIMMAN VÄHÄN VÄREJÄ

Käytä logossa mielellään vain yhtä tai kahta, ihan maksimissaan kolmea erilaista värisävyä. Käytä tasaisia väripintoja, eli ei liukuvärejä, varjostuksia tai muitakaan efektejä.

Miksi? Mitä selkeämpi väritys logossa on, sitä selkeämpi muistijälki siitä jää. Ja sitä on myös helpompi käyttää monissa eri paikoissa. Esim. brodeerauksessa, painatuksissa, teippauksissa ja ihan kaikkialla logon väri on toistettavissa mahdollisimman samanlaisena kun värityksessä ei ole mitään turhia kikkailuja.

2. TEE LOGOSTA VAIN YKSI VÄRIVERSIO

Erilaisia värivariaatioita erilaisiin tilanteisiin et tarvitse! Ainoat poikkeukset ovat musta ja valkoinen versio. Mustaa voit käyttää silloin kun ei ole mahdollista painattaa värillistä ja valkoista voi käyttää esim. valokuvan päällä vesileiman tavoin.

Miksi? Yrityksesi tunnistetaan myös jo pelkästään väristä, ei vain logosta. Väri jättää todella vahvan mielikuvan ja muistijäljen. Jos käytät erilaisia värivaihtoehtoja, niin tunnistettavuutesi menee vessanpytystä alas. Ihminen hämääntyy, ei ymmärrä että onko tämä nyt sama yritys vai eri yritys. Välttämättä logoasi ei siis edes tunnisteta, sitä ei osata yhdistää yritykseesi ollenkaan, jos käytät erilaisia värejä.

3. LOGON PITÄÄ TOIMIA MYÖS TÄYSIN MUSTAVALKOISENA

Suunnittele logo ensiksi ihan pelkästään mustalla värillä, hio muodot ja suhteet kuntoon ja lisää väri vasta ihan lopuksi.

Miksi? Ensinnäkin varmistat logon selkeyden ja yksinkertaisuuden, joka on tärkeää sen kannalta miten logo hahmotetaan ja miten se jää mieleen. Toinen syy on se, että logo toimii varmuudella myös silloin, kun käytössä on pelkästään musta väri. Kun tunnisteväriä ei ole käytössä, niin logo on kuitenkin tunnistettavissa samaksi merkiksi sen muodosta.

4. LOGON PITÄÄ TOIMIA TOSI PIENESSÄ KOOSSA

Logon pitää olla tunnistettavissa ja luettavissa myös noin senttimetrin korkuisena. Huolehdi siitä, että logossa oleva teksti on luettavissa ja logon kuvio on tunnistettavissa ihan minikokoisena.

Miksi? Logoa pitää välillä pystyä käyttämään pienessä koossa, tämä tilanne tulee väistämättä eteen jossain vaiheessa. Esimerkiksi kynään tai postikortin reunaan ei yksinkertaisesti mahdu isoa painatusta.

5. VALITSE FONTTI HUOLELLA

Muista luettavuus ja selkeys. Mieluummin liian yksinkertainen kuin liian koristeellinen. Mieti minkälainen tunnelma fontissa on, minkälaisia mielikuvia siitä tulee. Fontista pitäisi huokua ammattimaisuus ja sen pitää olla alallesi sopiva. Fontin ja mahdollisen merkin (logossa olevan kuvion) pitää tietysti myös sopia hyvin yhteen, olla samanhenkisiä.

Miksi? Jokaisella fontilla on oma muotokieli, joka vaikuttaa vahvasti koko logon välittämään mielikuvaan. Teksti kannattaa pitää tärkeässä roolissa, jotta logosta pystyy yhdellä silmäyksellä näkemään yrityksen nimen.

6. PIDÄ LOGON ELEMENTIT JA IDEA YKSINKERTAISINA

Logossa olevien elementtien kannattaa olla simppeleitä ja elementtien määrä mahdollisimman pieni. Ihan toimiva kokonaisuus on, että logossa on teksti jollain tietyllä fontilla ja lisäksi visuaalinen merkki aseteltuna tietyllä tavalla. Logoon ei kannata ympätä montaa erilaista ideaa ja elementtiä, vaan mieluummin pitäytyä yhdessä ideassa, ja kahdessa elementissä.

Miksi? Jos logossa on monta erilaista kuviota ja ideaa, se luo enemmän hämmennystä kuin selkeyttä. Monimutkaisuus huonontaa aina mieleenpainuvuutta.

Jos mitään muuta et jaksa hyvän logon ohjeesta muistaa, niin muista edes tämä: yksinkertainen logo jää paremmin mieleen ja se tekee yrityksestäsi tunnistettavan.

YKSINKERTAINEN logo on paras logo.

Julkaistu Jätä kommentti

Tee itse kauniit tulostettavat etikettitarrat

Tässä kirjoituksessa kerron, miten Teeletin tuote-etiketti koki mahtavan muodonmuutoksen. Näitä vinkkejä sinun on helppo soveltaa myös oman etiketin suunnitteluun.

”Etiketissä on pari keskeistä ongelmakohtaa. Se on sävyltään raskas ja kotikutoinen. Toivoisin sen olevan keveämpi ja houkuttelevan helpommin ostamaan ja sopivan myös lahjaksi ihan siltään. Toinen ongelmakohta koskee tekstisisältöjä, jotka ovat turhan insinöörimäiset.”
Tiina / Teeletti

Oli selvää, että etiketti saa kyllä olla yksinkertainen. Jotain ilmettä alkuperäinen etiketti kuitenkin kaipaa, jotta se houkuttelisi ostamaan. Vaikka tuote olisi kuinka hyvä ja laadukas, mutta jos se ei näytä siltä ulospäin, ei sitä kyllä haluta ostaakaan.

Pienillä ideoilla ihmeitä

Lähdetään liikkeelle heti kuvamaailmasta, koska se on selkeästi tässä tärkein asia.

Laitetaan värityskehys etikettiä kuvittamaan:
Kasvikehys 0250 (4,44 € + alv 24 %)

Lisäksi tarvitaan Premium-päivitys, jolla saa oikeuden käyttää värityskuvaa myyntituotteessa:
Premium-päivitys (22€ + alv 24 %)

Kasvikehys voisi olla sillä tavalla aseteltu, että kuvan ulkoreunat menee etiketin yli, eli sen ei tarvitse mahtua siihen kokonaan. Kokeile kuinka paljon sitä kannattaa cropata että näyttää hyvältä. Ja siinä voisi olla mustat reunukset, mitkä vanhassa on, ja kasvikehys menee sitten reunuksen alle.

Alaosan musta palkki voisi olla muuten samalla tavalla, mutta vain matalampi, ja logo paljon pienemmällä.

Kehyksen sisälle sitten muut tekstit. Tuotteen nimi voisi olla isolla, kauniilla ja pehmeällä fontilla. Voisit kokeilla esim. samaa fonttia mikä logossa. Tuotteen lisänimi sitten pienemmällä tuotenimen alla.

Tuotekuvailu sitten kehyksen sisään alempaan puoliskoon. Ja ainekset, alkuperämää yms. ihan pienellä niiden alle. Tee selkeä väli tuotekuvailuun, eli ne olisi omina elementteinä. Valitse tuotekuvailuun ja pikkutekstiin helppolukuinen perusfontti, joka on kuitenkin pehmeä ja tyylikäs. Esimerkiksi Gill Sans on hyvä vaihtoehto ja sopii tähän tuotteeseen oikein mainiosti.

Kaunis teepaketti tarttuu helposti hyllystä mukaan

Tiina kertoo prosessista ja lopputuloksesta: ”Etiketin visualisointi on mörötellyt mielessä jo pidemmän aikaa. Törmäsin ensin Päivin värityskuviin ja sitten Päivin klinikkaan ja siinä oli sellainen houkutteleva kokonaisuus, että teki jo huomattavasti enemmän mieli lähteä työstämishommiin. Visuaalisen ilmeen ja tuoteselosteen teknisen tiedon tiedon yhdistäminen sopuisasti ei aina ole ihan simppeliä, mutta Päivi antoi aloitusvinkit fonteista, asettelusta ja värityskuvakuosista sekä mentoroi ja kannusti matkan varrella. Joku vaan etiketti on nyt aika hieno etiketti. Siihen puettu Teeletin irtotee on nyt kiva antaa asiakkaan kyytiin ja viedä lahjaksi teeystävälle <3.”

Julkaistu Jätä kommentti

Houkutteleva postikortti jaettavaksi myyntitapahtumiin

Kudokkon postikortti on tarkoitettu jaettavaksi myyntitapahtumissa ja tuotteiden ohessa pop-up-myymälöissä.

Suurimpana ongelmana yrittäjällä materiaalien tekemisessä on se, että teksti tuntuu kankealta ja hankalalta upottaa materiaaliin.

Tämä alkuperäinen postikortti ei ole kovin informatiivinen, eikä se oikein houkuttele hakemaan lisätietoa. Tavallaan se on tyylikäs, mutta kuitenkin aika tylsä, eli sitä ei tee mieli säilyttää pitkään.

Miten postikortista saatiin kaunis ja tehokas

Ihan ensimmäisenä otettiin logosta käyttöön perusversio, eli pelkkä musta Kudokko-teksti. Logo on sellaisenaan tosi kaunis, selkeä, yksinkertainen, ja se jää helposti mieleen. Yleensäkään ei kannata logoon lisätä mitään ylimääräisiä härpäkkeitä, ne vain sekoittavat brändimielikuvaa.

Fontiksi suositellaan käytettäväksi vain yhtä, tai maksimissaan kahta, tämä yhtenäisyyden vuoksi. Tähän valittiin tietty fontti, ja tämän jälkeen sitä käytetään kaikissa yrityksen materiaaleissa.

Kuvapuoli alkuperäisessä kortissa on yksinkertaisen kaunis. Mutta kertooko mustan huivin kuva riittävästi, onko se tarpeeksi houkutteleva, herättääkö mielenkiintoa? Muutoksessa ehdotin kokeiltavaksi sellaista kuvaa, missä vaate on ihmisen päällä. Ihminen kuvassa tekee siitä aina mielenkiintoisemman.

Kääntöpuolesta miettiin, että onko sen pakko olla lähettävä postikortti? Kuinka todennäköistä on, että mainospostikortti halutaan lähettää kirjepostina jollekin?

Eli jos tämän lähettämisajatuksen voi hylätä, niin sitten kääntöpuolelle saisi tilaa kirjoittaa vähän infoa ja tehdä kortista muutenkin mielenkiintoisemman.

Kääntöpuolelle valittiin väritettävä kehys, joka tuo kivaa ilmettä:
Verhokehys 0422 2,22€ + alv 24 %

Lisäksi siinä tulee mukana hieman iloa asiakkaalle, koska sen voi värittää. Ja ehkäpä kortti säilytetään sen takia vähän kauemmin ja näin brändin parissa vietetään vähän enemmän aikaa.

Nettisivuilta löytyi hyvä esittelyteksti, ja siitä lyhennetty ja muokattu versio laitettiin kehyksen sisään. Teksti aseteltiin keskitettynä, tarpeeksi ilmavasti.

Alareunaan laitettiin nettisivujen osoite. Se riittää yhteystiedoksi, koska haluttiin nimenomaan ohjata ihmiset nettisivuille.

Postikortti täynnä sielukkuutta

Sielukkailla pellavaneuleilla on nyt sielukas postikortti. Lopputulos on todella harmoninen ja houkutteleva.

”Tämä Ennen & Jälkeen -klinikka oli valtavan hyödyllinen, ja jotain on varmasti iskostunut aivoihin seuraaviakin projekteja varten, en enää tee markkinointimatskuja hätäisesti mentaliteetilla ’kunhan nyt on joku’, vaan käytän aikaa, vaivaa ja Värityskuvakaupan värityskuvia.”
Miina / Kudokko

Julkaistu Jätä kommentti

Esimerkki lämminhenkisestä mainoksesta sekä tee itse -ohjeet

”Mainoksistani puuttuu jokin punainen lanka. Olen värikäs ja pirskahteleva, niinkuin räsymatto, mutta mainoksiin en osaa sitä värikkyyttä laittaa, kun jotenkin pelkään, että menee liian värikkääksi. Hauskuus siis puuttuu mun mainoksista ja sitä sais olla, onhan mulla maailman paras työ ja meillä on hauskaa asiakkaiden kanssa.”
Johanna  / Johannan ArjenApu

Tässä alkuperäisessä mainoksessa on kyllä kaunis ja harmoninen kuva, mutta teksti hukkuu ja kokonaisvaikutelma on harmaa. Ilo ja hauskuus siis puuttuu, ja niitä lähdettiin metsästämään.

Canva-ohjeet mainoksen muokkaamiseen

Mieti ja päätä ensin mikä on brändivärisi? Punasävyistä jos haluaa, niin oranssi voisi olla sopiva. Se on energinen väri, mutta se on myös lempeä, positiivinen, onnellinen, ajattelevainen ja viisas väri, ja se symboloi seurallisuutta ja universaalia rakkautta.

Pirskahtelevaa iloa mainokseen voisi tuoda tämä värityskuva:
Pisaramandala 0412 (3,33€ + alv 24 %)

Asettele se ihan keskelle, niin että se täyttää koko mainoksen alan, eli menee reunoista yli.

Laita sen päälle oranssi (ei hirveän räikeä sävy, sellainen lempeä, mutta joka sopii valokuvan kanssa) laatikko. Laita laatikkoon ihan pikkusen läpinäkyvyyttä, niin että mandala kuultaa sieltä alta kauniisti. Katso mikä näyttää omasta mielestäsi sopivalta.

Sitten lisäät ympyrän mallisen frame-elementin. Asettele tämä ympyrä myös mainoksen keskelle. Ja sen sisään laitat valokuvan, mutta värillisenä.

Kirjoita slogan ympyrän yläpuolelle mustalla, niin että se erottuu varmasti taustasta.

Laita logo oikeaan alakulmaan kuvaympyrän viereen. Jos se ei erotu taustasta kunnolla, niin laita sen taakse valkoinen ympyrä.

Laita yhteystiedot ympyrän alle pienemmällä, keskitettynä.

Lähestyttävä ja lämmin lopputulos

Tästä näkee hyvin sen, miten tärkeää on valita sopiva värisävy. Väri synnyttää vahvasti erilaisia tunnelmia ja mielikuvia.

Muutosprosessi oli hieman mutkikkaampi, mutta tähän laitettiin selvyyden vuoksi vain pääkohdat. Näitä kun noudatat, niin sinäkin saat tehtyä omasta mainoksestasi ihan yhtä hienon!

Johannan sanoin: ”Tätä on ollut todella hauskaa, mutta myös haastavaa tehdä. Aika pienillä asioilla saa ison muutoksen ja nyt on ihanat värit ja mainos houkuttaa tutustumaan lisää palveluihini, eikö? ”

Julkaistu Jätä kommentti

Näin teet tyylikkään flyerin helposti itse

Messuille ja tapahtumiin on kiva olla jaettavaksi jotain konkreettista muistuttamaan yrityksen palveluista.

Voit tehdä ja tulostaa flyerin ihan itse. Annan ohjeet, joilla saat siitä ammattimaisen näköisen ja kaiken lisäksi erottuvan.

Kerron tässä kirjoituksessa, kuinka Teennen flyerista muokattiin kaunis ja toimiva. Kokeile testata näitä ideoita ja vinkkejä myös oman flyerisi suunnitteluun. Sinä osaat ihan varmasti, tämä on hyvin yksinkertainen ohje, mutta lopputulos on tosi tyylikäs!

Tässä ensimmäisessä kuvassa näkyy lähtötilanne.

Flyerin muodonmuutos

Tekstin selkeillä kokoeroilla voit antaa lukijalle vinkin, että mikä kannattaa lukea ensin. Oikeastaan flyerista pitäisi yhdellä silmäyksellä nähdä mistä on kyse, ja kiinnostuksen pitää herätä jo sillä silmäyksellä. Vaikka alkuperäisessä flyerissa on aika vähän tekstiä (mikä on hyvä), niin se on kaikki niin samanarvoista, että lukija ei oikein saa mistään päästä otetta, mikään ei pomppaa, ja sitten hän hämääntyy ja helposti antaa asian vain olla. Eli jää lukematta.

Kumpi on otsikko; ”Kun aika, keinot tai ideat on loppu” vai ”Yrittäjän apu, tuki ja lisäaika!”? Kannattaa päättää mikä on otsikko, ja kirjoittaa se ylimmäiseksi selkeästi isommalla fontilla kuin muu teksti.

Palvelut kannattaa laittaa selkeästi luettelomuotoon ja ne kärsii olla pienemmällä fontilla.

Yhteystiedot voi olla paljon paljon pienemmällä, ne ei kuitenkaan ole pääasia. Ne mahtuvat ihan muutamalle riville, nyt ne vievät turhan paljon tilaa. Plus että yhteystiedoissa voisi olla call-to-action, eli esim. ”Ota yhteyttä:”

Valokuva otuksista on vähän hämmentävä, se ehkä toimisi paremmin piirrettynä. Nimittäin nyt siitä saattaa tulla ensimmäinen mielikuva, että onko tämä joku koriste-esine-esite. Se on hauska kuva sinällään, mutta en oo ihan varma että tuoko se oikealla tavalla esille huumorintajua ja out-of-the-boxia tässä yhteydessä. Ammattimaisen mielikuvan herättäminen on kuitenkin hirmu tärkeää, ja ensi vaikutelman perusteella ihmiset tekevät paljon päätöksiä.

Taustakuvaksi voisi sopia värityskuva Kukkakuosi 0103 (4,44€ + alv 24 %)

Laita värityskuva kaiken taustalle, ja rajaa se haluamallasi tavalla. Flyerin ympärillä voisi olla violetti kehys. Laita palvelut listattuna violetteihin laatikoihin, värityskuvan päälle, jokainen palvelu omassa laatikossa. Teksti valkoisella.

Pidä värimaailma simppelinä: valkoinen-musta-violetti. Ja mikä tärkeintä, värimaailman pitää olla brändin mukainen.

Valmis flyer on kuin ammattilaisen suunnittelema

Lopputulos on hirmu yksinkertainen, mutta hyvin näyttävä, kiinnostava ja kaunis.

Värityskuva tuo flyeriin hauskaa ilmettä ja lisäfunktion, eli sitä voi myös värittää. Ja sen takia flyer pidetään todennäköisemmin pidemmän aikaa tallessa. Kun ihminen värittää kuvaa, niin hän tavallaan samalla hengailee brändisi parissa, ja näin brändi tulee tutuksi.

Sitten kun ihmisellä tulee tarve palveluillesi, niin mieluumminhan hän ostaa tutulta kuin tuntemattomalta. ”Hengailun” takia kokonaisuuden pitää huokua myös ammattimaisuutta ja luotettavuutta.

Tätä flyeriä kyllä kehtaa jakaa messuilla, tapahtumissa ja kaikissa verkostoitumistilaisuuksissa.

”Pääsin aikalailla kreivin aikaan mukaan Ennen & Jälkeen -klinikalle. Omien markkinointimateriaalien tekeminen oli koko ajan jäänyt. Vaihtoehtoja toteutukseen oli liikaa. Lopulta siitä tuli mörkö. Materiaalien teko asiakkailleni oli helppoa, kun näki tilanteen ulkopuolelta.
Sitten tuli hyvinvointimessut, joihin oli pakko tehdä materiaalia. Tein puolessa tunnissa flyerin. En ollut tyytyväinen, totesin vain, että nyt mennään tällä, on edes jotain infoa jossain.
Pääsin klinikalle ja sain arvokkaan ulkopuolisen näkemyksen ja vinkit flyerin sisältöön ja ulkoasuun. Tykästyin värityskuvaan ja sen antamaan ilmeeseen flyerissäni. Takapuolella värityskuva on kokonaisuudessaan.
Olen todella iloinen, miten huippuhienon flyerin klinikan avulla sain itselleni tehtyä. Tärkeintä oli, että joku oli vähän potkimassa, että nyt se mainos kuntoon ja sassiin! Muuten se olisi taas jäänyt.
Suosittelen erittäin lämpimästi klinikkaa. Kuten kuvasta näkyy, muutos oli valtava!”
Elina / Teenne